Пиян румънски шофьор обърна ТИР край Монтана, блокира път Е – 79

ТИР

Румънски шофьор на тежкотоварен камион катастрофира на международния път Е-79 край монтанското село Винище и препречи с машината си платното за часове наред. Водачът на ТИР-а е бил пиян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Пътно-транспортното произшествие е станало към 15,45 ч. в сряда на 23 километра от Монтана по пътя за Видин.

Георге – Ромео С. /43 г./ , който шофирал влекач "Волво" с прикачно полуремарке "Krone", собственост на фирма от Букурещ, пътувал към Дунав мост 2, но край село Винище загубил контрол върху автомобила и се преобърнал на дясната си страна, преминал през насрещната пътна лента и катастрофирал в отводнителен канал. При каскадата са причинени сериозни имуществени щети на камиона, а пътят е останал блокиран за часове,заявиха от полицията. Пътни полицаи са пренасочили движението на автомобили по обходни маршрути.

Румънският шофьор е изпробван за алкохол с дрегер, който отчел 1,81 промила в издишания въздух. На водача са съставени 2 акта и е издаден талон за изследване, но той отказал да даде кръвна проба и е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за транспортно престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България