Пиян хирург от Бургас за малко не оперира дете

Хирург от Бургас беше отстранен от работа, след като за малко не оперира дете под влиянието на почти два промила алкохол, информира БТВ.

Малко след полунощ дете постъпва в бургаската болница със силни болки в корема. Семейството е прието от дежурния лекар, който бил във видимо нетрезво състояние. „Около него буквално се носеха изпарения, заваляше думи, типичният говор, който има един пиян човек”, заяви майката на момчето Кирилка Дикова.

Семейството подало сигнал на тел. 112 и на място пристигнала полиция. След тест с дрегер било установено, че хирургът е бил с 1,9 промила алкохол.

Според началника на хирургията дежурството било нормално, а колегите на лекаря не забелязали да е пиян.

От проверка на БТВ стана ясно, че хирургът е работел в болницата в Казанлък. Бившите му колеги отказали да говорят пред телевизията, но разказали, че имал проблеми с алкохола и това не бил първият подаден сигнал от пациенти, че работи в нетрезво състояние.

В писмено становище от болницата казаха, че са започнали вътрешна проверка. Досега срещу лекаря не е имало оплаквания от пациенти, че употребява алкохол в работно време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България