Пиян шофьор задряма на пътя

Шуменски полицаи изловиха пиян шофьор да дреме в колата си към 5:30 часа призори в петък.

Симеон И./27г./ бил проверен край Индустриалния парк на Шумен, където го напуснали силите и спрял да изтрезнее. За негово лош късмет го забелязал охранител от близката сграда. Видял, че главата му е клюмнала на една страна.

Изплашил се, че човекът може да се е блъснал и подал сигнал за инцидент на телефон 112. Пристигналите на място униформени обаче, заварили шофьора зад волана, а тестът с дрегер показал и защо му е тежко. Бил с 1,6 промила алкохол в издишания въздух. Дал и кръвна проба за анализ и бил задържан за едно денонощие в ареста, съобщават от шуменската полиция. Срещу Симеон, който е от град Смядово, е започнато бързо производство.

В четвъртък посред бял ден бил засечен друг пиян шофьор с 1,81 промила след катастрофа. Произшествието станало към 9 часа сутринта на ул."Ивайло" между тойота и нисан, управляван от 56-годишният Валентин В.

Парадоксалното е, че вината за сблъсъка била на трезвения шофьор, но пристигналите катаджии проверили и двамата. Така пияният се озовал в ареста и ще отговоря за шофиране в нетрезво състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България