Пиян шофьор нападна мъж с тесла и го ограби

Снимка: Архив

Криминалисти от РУ-Смолян са задържали 41-годишен мъж от Асеноград по обвинение, че е нападнал с тесла стопаджия и го е ограбил, съобщават от ОДМВР-Смолян.

Сигналът за инцидента е получен на 29.03.2019г. в РУ-Смолян от 70-годишен мъж от с.Оряховец, общ.Баните. Той се оплакал, че на същата дата около 15.30ч., в началото на гр.Асеновград се качил на автостоп в лек автомобил "Фолксваген Поло" с пловдивска регистрация, управляван от лице от мъжки пол и се придвижвали в посока към с.Момчиловци.

Около 17.20 часа стигнали на четири километра от разклона за с.Момчиловци и с.Баните, когато водачът спрял автомобила на пътното платно и извадил тесла от багажника, след което отнел от жалбоподателя сумата от 130 лева, като употребил за това сила.

Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни мероприятия и около 2 часа след подаване на сигнала извършителят е разпознат от служители на реда и задържан в района на бензиностанция в кв.Устово.

41-годишният С.М. от гр.Асеновград е тестван за алкохол и е установено, че управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация 1,56промила, установено с техническо средство. Освен това се установява, че водачът е неправоспособен. С.М. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България