Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Пиян шофьор помля каруца с няколко души в нея района на видинското село Арчар, след което пътниците бяха откарани в болница, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин.

Катастрофата е станала на 17 февруари в вечерта около мелницата в село Арчар. Пристигналите на мястото полицейски служители изяснили, че лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 45-годишен местен жител, на прав участък от пътя блъснал попътно движещото се превозно средство с животинска тяга.

В каруцата, неосветена по надлежния ред, пътували двама мъже и жена от селото. И тримата били транспортирани в Центъра за спешна медицинска помощ в крайдунавския град. От болницата информират, че 27-годишният пътник и 24-годишната жена, са повърхностни наранявания и вече са освободени.

Пострадал мъж на 46-години е хоспитализиран в хирургическото отделение на клиниката с травми и данни за комоцио. Водачът на автомобила е тестван с дрегер за наличие на алкохол, пробата отчела показание 1,54 промила. Мъжът дал и кръвна проба за изследване. Същият е задържан в РУ-Видин с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право