Пиян шофьор предизвика верижна катастрофа в Стара Загора

Снимка: Архив

48-годишен мъж, управлявал "Мерцедес Спринтер", предизвика верижна катастрофа в центъра на Стара Загора на 22 март, в 12:30 часа. Той се е движел по бул. „Св. Патриарх Евтимий”. Северно от кръстовището с ул. „Братя Жекови” изгубил контрол над автомобила и след като навлязъл в насрещната лента ударил „Ауди А4”, управляван от 23-годишен мъж от село Могила.

В резултат на това „Ауди”-то се отклонило и ударило "Дайхатсу", управляван от 54-годишен мъж от Стара Загора. "Мерцедес"-ът се завъртял, продължил движението си и ударил движещия се в насрещната лента "Опел Комбо", управляван от 35-годишен мъж от Стара Загора. Пострадал е водачът на "Ауди”-то, който е настанен за лечение в Университетската болница с контузия на главата и комоцио, без опасност за живота.

Причинени са имуществени вреди по четирите автомобила. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство. На шофьорът на “Мерцедес“-а е отчетена концентрация на алкохол в издишания въздух - 1,51 промила, а за останалите водачи - нулев резултат. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал. 3, б. "а" вр. ал. 1 вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България