Плажно волейшоу на бул. „Дондуков“

Плажен волейбол в центъра на София! Това не бяха виждали столичани никога досега. Новата част на бул. „Дондуков“ бе открит със звучен спортен купон под наслов „БулевАРТ“. Все едно центърът на София се премести на Черно море.

Треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев показа, че за него няма тайни в още един спорт. Четвъртият в света поведе един от отборите на четиристранния турнир, завършил късно снощи. Но конкуренцията бе по-силна от тази в Щатите преди 23 години. Тимът на звездите подхвана актьорът Христо Мутафчиев. А негов основен блокировач беше култовият Георги Мамалев. Наско от групата БТР също се включи в отбора на знаменитостите. В турнира участваха също тимове на кметството и любители.

34_6k

Преди да започне големият купон, софийска община организира турнир от 150 деца, разделени на 26 отбора. На бул. „Дондуков“ освен пясък бяха направени и специални трибуни, за да могат феновете на плажния волейбол от столицата да видят нещо наистина различно. Част от женския национален отбор също дойде в центъра на София, за да подкрепи инициативата. Но най-големите имена бяха легендите Борислав Кьосев и Димо Тонев, към които се присъедини и актуалната звезда Теодор Салпаров.

Вечерта завърши с шумно Ди Джей Парти, което трябваше да продължи до 22 часа. Както разпорежда законът за шума в населено място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт