Плажът пълен, флагът жълт

Снимка: Архив

Спасителите още са в непълен състав

Плажът на Бургас се напълни с хора в горещия неделен ден. "Температурата на водата вече е 25 градуса, гъмжи от хора, сякаш сме средата на юли", разказаха спасители. В същото време те предупредиха, че все още са непълен брой.

От 14 спасителни постове на Северния плаж например, охраняеми са само 6. От понеделник още три вишки ще имат морски стражи, а официално от 1- ви юли всички постове ще са на мястото си.

Въпреки голямата жега в неделя обаче, флагът бе жълт. Предния ден- в събота дори се появи мъртво вълнение, но днес морето се оправи, няма подводни ями. Пак има вятър и жълтият флаг е предупреждение, че трябва да се внимава и къпането да става задължително без надувни дюшеци, пояси или други надуваеми предмети, обясниха спасителите.

И тази година в Бургас няма да има радиоуредба и обособен "Евин" плаж. Заради липсата на уредба спасителите са си изработили своя сигнализация. Например в случай, че малчуган се изгуби, те го качват на раменете си, така, че родителите му да го видят,ако разбира се са наоколо.

Моралистите, които в последните лета се възмущават от монокините и пишат писма до отговорни инстанции, че разголените дами смущават спасителите да си вършат работата, все още не са се активизирали, разкриха запознати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България