Пламен Георгиев: Подадох оставка заради семейството ми, беше подложено на уникален тормоз

Снимка: Архив

Скандалът, свързан с КПКОНПИ, е измислен, заяви бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Георгиев коментира, че този скандал се е отразил отрицателно както на него, така и на семейството му. „Имам охрана повече от 5 месеца поради заплахи за живота ми, които са оценени като много сериозни. Бяха проверени 6 години назад доходите на мен и на семейството ми. Това са едни много сериозни проверки“, каза той.

Георгиев добави, че оставката му не е свързана със заплахите. „Не подадох оставка заради заплахите, причините са други. Изчаках да приключи проверката на НАП, защото исках, когато си подам оставката, да изляза чист пред хората. След този скандал не мога да продължа да бъда председател на Комисията“, поясни той причините за това да подаде оставка.

Бившият председател на КПКОНПИ каза още, че след като е напуснал поста е заявил своята позиция в имейл до медиите. „Първата причина за оставката беше семейството ми, което беше подложено на уникален тормоз. Измисленият скандал навреди на моята лична репутация. Скандалът се приписва и върху имиджа на Комисията“, добави той относно причините за оставката му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България