Пламен Георгиев: Част от парите са намерени в колата на Иванчева, друга част - в посредника

Абсолютно категорично мога да заявя, че част от парите са намерени в автомобила на Десислава Иванчева, а друга част - в посредника. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на Антикорупционния орган Пламен Георгиев за ареста на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева .

„Нямаме никакви правомощия по задържане, така че реално не сме участвали нито в задържането й, нито в описването. Нямаме дори полицейски функции“, посочи той. В отговор на въпрос има ли още сигнали срещу кмета Иванчева и повдигане на нови обвинения Пламен Георгиев коментира: „Нямам право, знам колкото вас. Не ми е работа да знам тези неща, има досъдебно производство. Единственият, който може да прецени дали ще има обвинение и да съобщи за нови свидетели, които са постъпили е Прокуратурата“.

На въпрос дали в Антикорупционния орган са постъпвали други сигнали председателят посочи: „Които сигнали е имало, сме ги подали. Не искам да изпадам в конкретика. Имахме разговор с Иван Гешев и той ме помоли да спрем да говорим в конкретика за досъдебно производство, което е висящо. Наистина не е редно да обсъждаме такива въпроси, има следствена тайна“.

Нямам никаква информация за други лица. От СРС-тата, които сме използвали, се вижда, че парите за г-жа Иванчева, категорично, заяви Пламен Георгиев в отговор на въпрос кметът на „Младост“ Десислава Иванчева ли е била крайният получател на парите.

„Нашите служители запазват местопроизшествието, нищо друго. Да не влезе някой, да не отвори вратата на колата. Всичко трябва да се запази до момента на огледа да няма никаква промяна“, обясни той. Попитан дали служители на Антикорупционния орган са пречили на Десислава Иванчева да говори Пламен Георгиев коментира: „Разбира се, че не са. Нямаме право по закон, повтарям го за сетен път“.

„Работата ни приключва до момента на спиране на колата“, изтъкна председателят на Антикорупционния орган. Попитан дали някой е превишил правомощията си при ареста на Десислава Иванчева той посочи: „Казах го страшно много пъти. Прокуратурата си свърши правилно работата. Оценката ми е като наблюдател, в крайна сметка нямаме правомощия в тази сфера“.

„Ако това не беше извършено на място, ако бяха преместили автомобила например пред Районното първият въпрос щеше да бъде защо трябваше да се мести и на друго място да се намират парите“, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България