Пламен Денчев: Шоубизнесът е коварен и суров

Не приемам да се прави музика по предварително измислена бизнес формула, възмущава се младият изпълнител и вокален педагог в "Х фактор"

Пламен Денчев е роден през 1988 г. в Лом в семейството на учителка и професионален музикант. Баща му свири на китара и дълги години работи в чужбина. Именно от него и от своя дядо Пламен наследява любовта към музиката. Като дете се мести със семейството си във Велико Търново, където родителите му са студенти. След това се връщат отново в Лом. Там обаче не се застояват дълго и отиват да живеят във Варна, където Пламен записва класическо пиано в музикалното училище и го завършва с отличен успех. После учи в Инструменталния отдел на Музикалната академия в София, отново класическо пиано, но след втори курс прекъсва и записва тонрежисура в Нов български университет. Не завършва обучението си до края, тъй като започва активно да работи като музикант - записва парчета, ходи по участия и време за учене не му остава. Участва в първия сезон на "Х фактор" през 2011 г. Явява се индивидуално, но журито решава да направи група от няколко момчета и така възниква формацията Voice of boys. След края на формата групата издава три сингъла, но въпреки успеха момчетата се разделят и всеки тръгва по своя път. Пламен попада във фънк бандата "Фънки миракъл" и заедно свирят по клубове и фестивали. Само преди месец издадоха собствен албум "Fly". В бандата Пламен е само инструменталист. Иначе като самостоятелен артист има два издадени сингъла - единият излезе през 2014 г. - "Зная как", а вторият - "Имахме цялото време", видя бял свят преди броени дни.

- Пламене, разкажи повече за новото ти парче "Имахме цялото време".

- Идеята се роди от стихотворение на моя приятелка - Ива Янкулова. Тя е много артистичен човек - свири, пее, рисува и обича да пише текстове. Темата е любов и раздяла, а текстът е писан, когато Ива е била много малка, на 14-15 години. Аз го донаписах и го адаптирах, така че да стане песен. Музиката е моя. Борислав Бояджиев-Борче ми помогна за аранжимента. Успяхме да снимаме хубав и адекватен клип в стари казарми близо до София.

- Наскоро завърши поредният "Х фактор". Като човек, участвал в това шоу, какво е мнението ти за този тип формати?

- На мен лично много ми помогна, защото след участие в такова предаване човек създава полезни контакти, нови приятелства, разбира как се случват нещата. Има обаче и подвеждащ момент. Повечето участници имат усещането, че и след края на формата ще продължи за тях да се грижи огромен екип, който да ги подпомага постоянно. Когато си там, много хора работят за теб, така че ти да се представиш най-добре и да се почувстваш звезда. Но нашата действителност в България не е каквато ни се иска. Нещата не се случват като на Запад и е хубаво човек да е стъпил здраво на земята и много да се труди, защото от самия него зависи развитието му.

- Това значи ли, че много от участниците си тръгват разочаровани от тези формати?

- Много мои познати и приятели изпитваха някаква носталгия и им беше трудно да се върнат към действителността, след като са преживели нещо такова. Лично аз нямах проблем с това. Беше супер окей. Последните три години работя като вокален педагог в "Х фактор" и мога да видя нещата от другата страна. Със сигурност ми беше от полза това, че вече съм участвал в този формат, защото знам какво точно да посъветвам новите участници, знам как се чувстват.

- Обикновено победителите след това не получават хубави песни и след време просто ги забравяме. Няма я бляскавата кариера, развитието сякаш спира.

- Аз съм убеден, че това участие е просто една мъничка стъпка, но след това има още десетки такива, които трябва да извървиш, за да ти се случат нещата. Не може да разчиташ само на това, че си станал победител, и да очакваш бляскава кариера. Зависи от много други фактори. Понякога участници, които завършват на по-задни места, в последствие правят по-силна кариера. Не трябва да забравяме, че комерсиалната музика носи повече популярност и успех. И ако продуцентите настояват ти да правиш комерсиална музика, която носи пари, те тласкат нагоре и ти успяваш. Ако обаче това не ти пасва като усещане и като стил, няма как да го правиш.

- Занимавал си се с футбол. Защо се отказа от него?

- Обичам спорта, но за мен това е просто хоби и никога не съм имал стремеж да ставам професионалист. С футбол се занимавах полупрофесионално, но нищо повече.

- Къде има повече ритници в кокалчетата - във футбола или в музиката?

- Шоубизнесът си е доста коварен и суров на моменти. Всеки се стреми и се бори за собствените си интереси. Много рядко хората се обединяват за хубава и обща кауза, особено когато нещата са по-бизнес насочени. В България ми прави впечатление, че при хората, които успяват с музика, тя предварително е проектирана като бизнес идея и музиката, която се прави, е предварително структурирана и направена така, че да сработи като формула. Аз си мисля, че смисълът да правиш изкуство е точно обратното - да правиш това, което ти идва отвътре и те вдъхновява. Оттам нататък хората те оценяват. Не приемам да се прави музика по някаква бизнес формула или бизнес структура.

Николай Радев - Алдебаран:

Сатурн ще постави политиците ни между закона и затвора

За около две години и половина оттук нататък в страната усилено ще се въвежда ред, най-напред във финансовата и съдебната сфера, прогнозира астрологът

Николай Радев - Алдебаран е астролог, езотерик, кабалист, писател, изследовател на исторически, природни и човешки цикли и ритми. Търсач на скрития смисъл на нещата в живота. Автор на книгите "Колелото на живота", "Космически календар", "Древният код 681" и др. Автор и на всички статии и текстове на сайта Тайни.нет.

- Г-н Радев, вие сте от водещите астролози в България и направихте прогноза за 2018 година, която вдъхна надежда на много българи. Защо според вас наближава най-важното време от 1988-а насам и за идните три десетилетия?

- Цялата ни планета е разпарцелирана на множество земни територии, подчинени на съответни на тях небесни територии. Това е установявано безброй пъти по опитен път, в продължение на хилядолетия. И територията на България, Македония, а и на по-голямата част от Балканите е свързана с небесния сектор Козирог. Завинаги. Заедно с хората на нея. Всъщност някогашната Симеонова България почти напълно се припокрива с териториите на Козирога. А този знак се управлява от планетата Сатурн, която на всеки 29 години и няколко месеца се завръща в собствения знак. И ето че на 20 декември 2017 година Сатурн отново пресече 0 градуса на Козирога. А всеки такъв момент, взаимното разположение на планети и знаци тогава, трайно се фиксира в небесния софтуер, така да се каже. Същият, който ще управлява страната ни до следващото сатурново завръщане на 22 януари 2047 година. Както в предходния цикъл нещо подобно се е случило между 14 февруари 1988 г. и 20 декември 2017 г.

- Какво да очакваме в България през новата година - политически и икономически прогнози?

- Най-напред, вероятно вследствие поетите политически ангажименти към Европейския съюз, светът ще фокусира вниманието си върху нашата страна. И върху политиците в нея, чиито действия и решения ще бъдат внимателно наблюдавани отвред. Много чужденци ще спрат да смятат Букурещ за столица на България. Най-после. Това ще има и рекламен ефект за страната и за икономиката ни. И като следствие - нови външни инвестиции, които могат да са и крупни. Във всички случаи икономиката ни ще живне, макар че новите инвеститори у нас ще се сблъскат с проблема недостиг на квалифицирани специалисти. България ще бъде обзета от патриотичен дух, много от медиите у нас ще се посветят на традициите, на корените ни. Новата сатурнова матрица усилено ще отделя зърното от плявата и който не отговаря на нея, а се придържа към старата, ще бъде отсяван и отвяван. Та това е главното, другото са следствия.

- С влизането на Сатурн в неговия знак Козирог прогнозирате липсващото до момента прилагане на законите в България спрямо властимащи и управляващи. Възможно ли е това да се случи?

- Докато Сатурн минава през Козирог, за около две години и половина оттук нататък, в страната усилено ще се въвежда ред, най-напред във финансовата и съдебната сфера. Много политици и личности на отговорни постове у нас ще променят основно своето поведение, ще минат през катарзис и ще започнат да работят почтено и усърдно за страната си. Ще има и други, които няма да се променят, но то ще е за тяхна сметка. Те постепенно ще бъдат елиминирани. В затворите ще започнат да влизат и крупни фигури. Предстои и ревизия на най-големите приватизационни актове от миналото, на концесии и пр. Постепенно за тези две години и половина страната ни ще стане доста по-стабилно, приветливо и сигурно място.

- Една от важните прогнози, които правите е, че българите в чужбина ще започнат да се връщат. Какво ще ги провокира да направят тази важна стъпка?

- Повечето нови външни инвеститори ще се сблъскат у нас с един остър проблем - недостиг на квалифицирани специалисти. Същите, които преди това са се изнесли на запад. Повишеното търсене на такива обаче ще накара не малко от тези българи да се завърнат в родината си. Това е тенденция, която ще се запази и през следващите поне 4-5 години. Но главното, което ще накара българите да се завръщат, е духът на патриотизъм, който ще ги завладее тук и по света. За същото ще съдейства и възстановеният законов ред, както и набиращият сила нов предприемачески ентусиазъм у нас.

И още...

Джена изкара два албума за две седмици

Завистници подгониха "Мис Плеймейт 2017"

Мария Антоанета - лесбийка?

Ники Михайлов си пожелава бебе

Алекс Сърчаджиева още е госпожица

Камелия отиде при Слави по комбинезон

Веселин Плачков бил охранител на парк

Стенли имал проблеми с дрогата

Реформата на Тръмп прави богатите още по-богати

Стъпваха ли американците на Луната?

Процедурата O-shot връща сексуалната младост

Ядем мазно и сладко, но не дебелеем? Може!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица