Пламен Темелков остава кмет на Семчиново до окончателното решение на съда по казуса прецедент

Завърналият се от Испания Пламен Темелков остава кмет на пазарджишкото село Семчиново до окончателното решение на Административния съд по казуса, който се оказа прецедент. Общинската избирателна комисия (ОИК) – Септември отстрани селския първенец със свое решение от 13 октомври, тъй като Пламен Темелков отсъствал от работа повече от 3 месеца. Това решение на ОИК-Септември бе оспорено в Административния съд в Пазарджик от неговите адвокати и в понеделник Пламен Темелков се яви на работа в кабинета си в кметството в Семчиново, след като навръх Димитровден – 26 октомври, Испанският Кралски съд в град Марбея промени мярката му за неотклонение „задържане под стража” в „парична гаранция” и го освободи от следствения арест.

„Много скоро ще се разбере истината за всичко и кои лица бяха заинтересовани и положиха неистови усилия този цирк да се случи. Аз нямам притеснения, защото не съм вършил нищо незаконно, да не говорим за престъпление. Откакто хората ме избраха за кмет бях подложен на масирани проверки от къде ли не. То не бяха данъчни, не беше икономическа полиция, от прокуратурата ме проверяваха, от почти всички институции, от където можеше да се дойде на проверка. Като видяха, че няма за какво да се хванат, въпросните лица започнаха да пишат до испанските власти умишлено, прикривайки резултатите от тукашните проверки, но рано или късно всичко излиза наяве”, коментира Пламен Темелков, който е качил няколко килограма покрай обездвижването си в ареста от края на месец юни до Димитровден. Още от понеделник кметът на Семчиново се захвана с довършването на селския футболен стадион и финализирането на процедурата по смяна предназначението на земята около местността „Милеви скали” за вилна зона.

Успоредно с изпълнение на служебните си задължения и текущи задачи Пламен Темелков трябва да доказва пред Темида, че по независещи от него причини, не е могъл да изпълнява функциите си на кмет на Семчиново. От решението на Административния съд зависи дали ще има нови частични местни избори в пазарджишкото село или Пламен Темелков ще запази поста си до края на мандата, който изтича през есента на 2019 година. „Дори и да насрочат нови избори, пак ще ги спечеля”, декларира Пламен Темелков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право