Пламен Узунов: С 23% са намалели престъпленията в страната през мандата на служебното правителство

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов отчете пред журналисти, че престъпленията в страната са намалели средно с 23% през мандата на служебното правителство.

Най-много са спаднали автокражбите – с 30% спрямо първото тримесечие на миналата година, заяви Узунов.

%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%83%d0%b7%d1%83%d0%bd%d0%be%d0%b2МВР регистрира ръст на сигналите, досъдебните производства и задържаните за нарушения по време на изборите, като най-много те са били в Плевен, където обаче е отчетен и най-добър резултат.

Министърът посочи още, че през последните дни е завишено полицейското присъствие около метростанциите и гарите заради атентата в Санкт Петербург.

Сравнено с предишните парламентарни избори от 2014 г. се забелязва значително увеличение на образуваните досъдебни производства за престъпления срещу избирателните права на гражданите, на задържаните лица, съставените актове за установени административни нарушения и протоколи по ЗМВР. Всички постъпили сигнали са получили своевременна реакция в координация с органите на прокуратурата и ДАНС. Това сочи доклад на министър Узунов, акценти от който са публикувани от пресцентъра на МВР.

По линия на пътния травматизъм статистиката сочи 20% намаление на броя регистрирани тежки пътно-транспортни произшествия, 15% по-малко загинали участници в движението по пътищата и близо 21% по-малък брой на ранени участници в движението по пътищата. Данните са за първото тримесечие на 2017г., сравнено с първото тримесечие на 2016г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България