Планирайте море до 12 септември

Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Мъртво вълнение от сряда

Препоръчваме за море времето до 12 септември, прогнозира пред “Труд” синоптикът Петър Янков. Въпреки че ще има дни с валежи, това ще е последният период за почивка по българското Черноморие с благоприятно време. “В началото на септември, в периода от 3-и до 5-и се окачват превалявания със слабо захлаждане, на 7-и и 8-и те ще постигнат до Черноморието. От 9-и започва по-сух период, който ще продължи до 12-13, и ще бъде предимно слънчево. След това ще премине хладна вълна, която ще се задържи до 16-и, валежите у нас ще бъдат честно явление”, уточни Янков.

У нас първият есенен повей се очаква още в началото на следващата седмица. От понеделник температурите ще паднат с до 10 градуса, ще бъде ветровито и предстоят гръмотевични бури.

“След неделя температурите рязко ще се понижат. В понеделник максималната София ще бъде около 23 градуса, а на останалите места - до 28 градуса. Причината е хладна вълна от Западна Европа. Това са серия от циклони, които ще преминат през страната бързо”, посочи още Янков. От следващия петък, в първите дни на септември живакът отново ще тръгне нагоре и ще удари 36-37 градуса. Синоптиците предупреждават, че вълнението на морето ще се усили от следващата сряда, като ще има предпоставки за мъртво вълнение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето