Пласьор посипа с дрога патрулка на МВР

Снимка: Архив

Млад мъж са опитал да се отърва при полицейска проверка от наркотиците, които пренасял, но за беда ги разсипал точно върху патрулната кола, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В неделя служители на Районното управление на МВР спрели на булевард "Трети март" в областния град "Фолксваген Пасат", шофиран от Румен Ю./30 г/. В колата пътувал и 28 годишният Александър И., на когото униформените разпоредили да слезе от автомобила за проверка.

При излизането от колата мъжът извадил от джоба си метална кутийка, отворил я и се опитал да изхвърли съдържанието й. Върху капака на патрулния автомобил и около него се разпиляла трева и бяло прахообразно вещество. Полицаите събрали и конфискували 3 грама канабис и 1,6 грама амфетамин. Срещу Александър И. е образувано досъдебно производство.

Наркотици са били открити в неделя вечерта и във Вълчедръм. Пазителите на реда спрели за проверка "Ауди А4" с монтанска регистрация, управлявано от Цветан К./60 г./ от село Якимово. При претърсването на пътника в колата Мартин Б./19 г./ в дясната му обувка са намерени и иззети 3 пакетчета, суха тревна маса с тегло 1,90 грама амфетамин.

Ако вината на двамата, заловени с дрога бъде доказана, ги грози затвор от една до шест години и глоби от 2 до 10 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право