Платиха 700 000 евро за най-скъпото ново Bentley

Цената на модела Flying Spur First Edition скочи над три пъти в търг на Елтън Джон

Докато Великобритания излиза от Евросъюза, в шоурумите на Bentley по целия свят влиза новият модел Flying Spur, декориран с британския флаг. Знамето на Обединеното кралство украсява на алуминиеви плочки праговете и присъства на емблеми отвън и отвътре заедно с цифрата 1, която маркира специалното издание First Edition. Това е лимитирана серия само за първата година от производството на новия модел Flying Spur и се отличава с редица ексклузивни детайли.

Един от първите екземпляри от линията Flying Spur First Edition се превърна и в най-скъпият (засега) нов автомобил от този модел. При номинална цена малко над 200 000 евро колата бе продадена на търг за 700 000 евро. Наддаването бе организирано от благотворителната фондация на попзвездата Елтън Джон за борба със СПИН.

Освен с британския флаг, специалните емблеми, плакети и надписи, серията First Edition се откроява и със специални 22-инчови джанти Mulliner. Изваяната фигура с емблемата на Bentley върху решетката се вдига и прибира с електрически механизъм в момента, в който системите на автомобила разпознаят приближаващия (отдалечаващия) се собственик по дистанционния ключ в джоба му.

Бъдещите собственици сами избират комбинацията от цветове и материали за интериорното обзавеждане. Стилистите на Bentley ще работят специално върху индивидуалните желания на купувача, за да създадат автомобил изцяло по неговия вкус. Така всеки екземпляр се превръща в уникат с висока колекционерска стойност.

Задвижващата система на Flying Spur се състои от 6,0-литров битурбо бензинов двигател W12, който генерира мощност 635 к.с. и максимален въртящ момент 900 Нм. Огромната тяга се предава на четирите колела през 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител от ZF. Скоростната кутия сменя бързо и плавно предавките, като гарантира оптимален разход на гориво. Ускорението от 0 до 100 км/ч на тежащия близо 2,5 тона автомобил отнема 3,8 секунди, а максималната скорост надвишава 330 км/ч.

Моделът Flying Spur е оборудван с всички най-модерни системи за сигурност и комфорт. Специално внимание заслужава въртящият се централен мутимедиен дисплей, който има три повърхности – цифров екран, аналогов и дървен фурнир. В зависимост от това дали иска да работи със сензорен екран, да гледа класически кръгли часовници или да няма нищо подобно на конзолата, водачът променя изгледа й. Тази екстра е една от „запазените марки“ на Bentley.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили