Броим 10 бона за сватба в Евксиноград

Избата “Евксиноград”- сградата във възрожденски стил, проектирана от Янко Забунов.

В Шабленската резиденция чакат ВИП ловци на гъски

Венчавка в най-мечтаната у нас дестинация - Двореца в Евксиноград, струва вече 10 000 лева, при двойно по-ниска цена до сега, научи „Труд”. Всъщност, тарифата е само за разрешително за провеждане на тържеството сред величествените ренесансови декори, елегантните градини с шадравани и бронзови статуи, както и пред фронтона от френския замък „Сен луи”. Всички останали екстри – ритуал, кетъринг, фотосесии, заснемане с дрон, се поръчват и плащат отделно.

Напливът за венчавки в бившата царска резиденция, сега почивна база на властта, е голям и свободни дати могат да се намерят чак през есента. Останалите цени за престой са същите от години, но до 30 април преди старта на сезона са по-ниски. 200 лева остава наемът на нощ за апартамент в „Тунела”, най-скъп е във вила „Чинар” - 550 лв., а в мезонет на Фердинандовата къща - 450 лв.

В най-екзотичната на север правителствена резиденция в Шабла чакат да дойдат ВИП-авджии, предимно чужденци за отстрел на голяма белочела гъска. Ловът на водоплаващия дивеч, с изключение на червеногушата гъска, която е изчезващ и защитен вид, е разрешен още броени дни до 31 януари, но дивите патици още не са прелетели от Кавказ през делтата на Дунав, защото не е хванал големият студ, оплакват се шабленци. Отворени през зимата са само стаите – лукс в „Добруджанския двор” на резиденцията, които до края на май струват по 80 лева на нощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България