Плевнелиев има нова работа, стана посланик на Американския университет

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев има ново задължение и работа, той става специален посланик на Американския университет и неговата задача ще бъде промотирането на България като образователна дестинация на световно ниво и привличането на отлични студенти и висококвалифицирани преподаватели.

Това стана ясно в Благоевград където Плевнелиев откри учебната година на университета.

плевнелиев, ауб

„Радвам се, че споделям този специален ден с вас – ден на съединение. Много символично точно днес и вие се събирате отново, за да дадете старт на новата академична година на АУБ. Обединени ние сме по-силни и можем да постигнем много. Виждам студенти от всички краища на света, от най-различни националности, етноси, религии, култури и произход – вие сте обединени от знанието, а притегателната сила е висококачественото американско образование, което АУБ ви предоставя“, каза в речта си Плевнелиев.

Той сподели още , че чрез новата роля на специален посланик ще има възможност да промотира страната ни като домакин на университетско образование на световно ниво. “Надявам се ангажираността ми с каузата на Американския университет в България да допълни имиджа на страната ни като място, където се предлага качествено образование, има отлични преподаватели и прекрасна среда - както за пребиваване, така и за бизнес.”, сподели г-н Плевнелиев. Той добави, че ще работи за все по-тясна интеграция на бизнеса с образованието – концепция, която е водеща за Американския университет в България от самото му създаване до днес.

Пикникът, организиран по случай откриването, приключи с разрязване на традиционната торта и така, символично, се даде старт на новата академична година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование