Плевнелиев: Продължавам да вярвам, че настоящото Народно събрание не е изчерпало потенциала си

Снимка: Архив

Продължавам да вярвам, че настоящото Народно събрание не е изчерпало потенциала си. Това каза президентът Росен Плевнелиев след края на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза".

"Днес държавата се намира в сложна ситуация, трябва да намерим най-добрия изход за народа. Основната цел на КСНС бе всички политически сили, институциите заедно да споделим оценките си за ситуацията и да потърсим национално отговорно решение", обясни държавният глава.

"Макар и задължени по Конституция не подходих към консултациите като формална стъпка. Продължавам да вярвам, че настоящото Народно събрание не е изчерпало потенциала си и може да свърши много смислени неща за държавата", каза още той. "Давам всичко от себе си това Народно събрание да продължи дейността си и да излъчи правителство", коментира президентът.

Президентът Плевнелиев каза още, че ще връчи третия мандат на тези, които ще имат най-голям шанс да направят опит за ставане на правителство в 43-то Народно събрание. "Третият мандат ще бъде връчен от мен след много размисли разговори на тези, които ще имат най-големия шанс да направят опит за ставане на правителство в рамките на 43-тия парламент защото това е и моята воля", обясни държавният глава.

"Не искам служебно правителство, не съм тръгнал да търся министри. Не е моя цел. Не това е задачата ми в този момент, а да направя всичко необходимо политическата криза да не прерасне в парламентарна криза. Не е добре за България да имаме две служебни правителства”, допълни Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика