Плевнелиев: Русия не е враг, но Русия е опонент

"Трябва да сме наясно, че ситуацията с Русия се промени. За съжаление, тя е коренно различна - Русия не е враг, но Русия е опонент. Идеята не е да се води война. Но идеята е, че се виждат усилия за дестабилизиране от Русия към ЕС. И тези усилия за дестабилизиране могат да бъдат видени дори в България", заяви президентът Росен Плевнелиев пред "Дарик".

"ЕС трябва да си дава сметка какво се случи с украинската криза. Това, което ме притеснява, е, че в тази криза, от първия й ден, са много малко българските политици, които излязоха и казаха позицията си. Много от българските политици до момента не са казали и дума за това, че една държава окупира територията на друга независима държава и се проведе един незаконен референдум", каза още Плевнелиев.

"Ние трябва да сме единни, да покажем характер. Ако не се противопоставим на политиките на великите сили, които разпределят територии, България ще се върне 200 години назад", смята президентът.

"В моя живот нещата са се случвали, не защото на всяка цена съм искал така да станат. Моят живот се разви добре, аз спя спокойно с всичко, което съм правил. Никога не съм влизал в каквато и да е интрига. Аз ще продължавам да служа на България - под една или друга форма", твърди Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия