Плевнелиев ще прави консултации с всички парламентарни групи

Срещата на ПГ на ГЕРБ с г-н Плевнелиев е насрочена за четвъртък. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на групата Цветан Цветанов.

„Ще има политически консултации, които ще бъдат проведени от президента на България Росен Плевнелиев със всички парламентарно представени групи, за да може да се търсят решения, които да бъдат полезни за държавата“, обясни той.

„Президентът има съответен график и всяка една от парламентарните групи ще участва на политически консултации при него. Смятам, че по-добре при президента на страната всяка една от парламентарните групи да изрази своето мнение и становище и тогава вече държавния глава да формулира и възможните консенсусни допирни точки, които имат парламентарните групи, и да се върви към провеждането на предсрочните избори“, коментира Цветан Цветанов.

„Мандат ще бъде върнат от парламентарна група в лицето на нашият лидер г-н Борисов“, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ. „Не смятам, че други парламентарни групи биха могли да формират кабинет в 43-тия парламент, освен от ГЕРБ като най-голямата парламентарна група и „БСП лява България“, обясни той, цитиран от "Фокус".

Във връзка с приемането на бюджета за 2017 година Цветан Цветанов уточни, че всички от ПГ на ГЕРБ са изразили становище, че е хубаво бюджетът да бъде разгледан и да се търси възможност да бъде приет. „Днес и утре той се гледа в съответните комисии, и в четвъртък и петък ще имаме възможност да гледаме бюджета за 2017 година в пленарна зала“, поясни той. „Цялата парламентарна група единодушно застава зад г-жа Цецка Цачева. Това е легитимният председател на 43-тия парламент и тя получава нашата парламентарна подкрепа от всички народни представители“, каза още Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика