Племенник влиза в затвора за убийството на леля си

56-годишен жител на Елхово влиза за 5 г. и 4 месеца в затвора заради зверски побой над леля си, довел по-късно до смъртта й, реши Варненският окръжен съд. Георги Г. си призна вината и си спести 1/3 от първоначално наложеното наказание.

Зверството той извършил на 8 април тази година в апартамента на 83-годишната жертва Климентина във варненския кв. "Владиславово". Племенникът се преместил да живее при нея, след като тя си счупила краката при битов инцидент.

Вместо да й помага обаче, се наливал с алкохол и налитал да я бие. Само за месец преди фаталния ден съседи на два пъти откривали пенсионерката насинена. Пред полицаите тя признала, че Георги я налага с юмруци, заради което му бил съставен предупредителен протокол. Това обаче не възспряло насилника.

На 8 април след почерпка с 200 грама водка Георги влязъл в стаята на леля си и решил да смени телевизионния канал, който гледала. След като му направила забележка, той избухнал.

Нахвърлил се върху безпомощната жена с псувни и я смазал от бой. На сутринта съседка отишла да види Климентина и я заварила в ужасяващ вид. Липсвала кожа от лявата й ръка, дясната била счупена, а лицето и вратът й били посинени от удари. Ужасената съседка избягала от апартамента от страх, че Георги може да нападне и нея.

Друг комшия викнал линейка и пострадалата била откарана в болница. Там разказала за патилата си. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че има 8 счупени ребра и раменна кост, както и масивни хематоми. Седмица по-късно състоянието на жената се влошило и тя починала в реанимацията. Георги бил арестуван. Оказало се, че той е лежал 15 г. зад решетките за умишлено убийство и има минали присъди за хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право