Пленер събира фотографи в Шумен

Шумен събира за първи път майстори на обектива от страната на Национален пленер. Четири дни те ще снимат в региона, за да покажат как виждат „Шумен – познат и непознат“. Фотографите ще имат възможност да работят и да търсят най-вълнуващите кадри от града, неговите природни и исторически забележителности, археологически резервати и архитектурни обекти.

Откриването е на 28 април в къщата музей "Панчо Владигеров". След приключване на фотографския пленер ще бъдат подбрани най-добрите 30 снимки, които ще бъдат показани в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ на 8 май.

Всички участници, подали заявки за участие в пленера, са изявени имена в областта на фотографията, носители на международни и национални награди, съобщават от общината. Шуменските представители са Ивайло Сакелариев, Стоян Николов, Кирил Панайотов, Злати Димитров и Красимир Кънев. Гости са Пламен Михайлов от Варна, Димитрина Андреева от Бургас, Величка Тодорова и Александър Иванов от Пазарджик, и Златко Латев от Хасково.

Събитието е ново в Културния календар на Шумен и се финансира от общината. Всички автори преотстъпват правата на използване на творбите, създадени по време на пленера, така че те ще могат да се използват и възпроизвеждат многократно с некомерсиална цел за нуждите на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България