Пловдивската опера обяви кастинг за всички роли в мюзикъла "Коса"

Пловдивската Държавна опера обяви кастинг за изпълнители на всички роли за предстоящата продукция на мюзикъла "Коса". За участие в най-прочутия и успешен мюзикъл за всички времена професионален опит в опера или театър не е нужен, а заявки за участие се подават по електронна поща на адрес [email protected]. Крайният срок е 6 януари 2017 година, а желаещите да се явят е нужно да изпратят: заявка в свободен текст с посочени контакти за връзка; автобиография; видеозапис с вокално изпълнение (желателно само споделен линк) и актуална снимка в цял ръст. След първоначална селекция по документи избраните изпълнители ще бъдат поканени на прослушване на живо в Опера Пловдив.

Легендарният химн на хипи-движението се появява на бял свят преди близо 50 години в по-малки театри в САЩ преди триумфа на премиерата на мюзикъла на сцената на Бродуейския театър "Билтмор" на 29 април 1969 г. "Коса" обединява протестите на младите американци срещу войната във Виетнам и властта, той е призив към мир, свободна любов и поголовно щастие. "Коса" е автентичният свят на хипитата с много талантливи, привлекателни и голи млади хора и пацифистки патос", твърдят авторите на либретото на мюзикъла Джеръм Рани и Джеймс Рейдоу.

Мюзикълът "Коса" добива световна популярност след появата на екран на филмовата му версия от гениалния чешко-американски режисьор Милош Форман, която е обаче е доста по-политическа от оригинала. Така например във финалните кадри на филма американските войници маршируват по рампата към търбуха на товарния самолет, който излита за Виетнам, на фона на песента "Пуснете слънчева светлина" ("Let the Sunshine In"), докато оригиналът на мюзикъла всъщност е една протегната за помирение ръка...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони