Пловдивската полиция обезоръжи психично болен с мачете с помощта на психолог

Пловдивската полиция с помощта на психолог успя да обезоръжи 30-годишен психично болен мъж, въоръжен с мачете, който се бе барикадирал в дома си на улица „Сава Муткуров” 24 в квартал „Кършиака” на града под тепетата. Часове наред превъртелият от адските юлски жеги пловдивчанин крещял, че ще подпали жилището си в близост до моста на Герджика и размахвал огромен нож, преди да бъде убеден да отвори вратата на апартамента, в който живеел заедно с майка си.

Пловдивската полиция обезоръжи психично болен с мачете с помощта на психолог

Възрастната женица била излязла от къщи малко преди екшъна, заради който районът около луксозната сграда с бизнес офиси на партерния етаж бе отцепена от полиция, а на място пристигнаха екипи на Пожарната и Спешна медицинска помощ и дори лично шефът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков. Сигналът бил подаден на спешен телефон 112 малко преди 11 часа, а след дълги преговори, продължили над 2 часа, се стигна до положителна развръзка и младежът бе откаран до Центъра за психично здраве и оставен за лечение.

Това е втори подобен случай в Пловдив през последните две години, като при първия 34-годишният наркоман Георги Странджев бе взел за заложник собствената си майка и се бе барикадирал в дома си повече от 10 часа, преди полицаите да успеят да влязат вътре и го обезоръжат. Тогава освен дрога служителите на реда откриха и боен пистолет в апартамента на водещия се на отчет в Психодиспансера пловдивчанин от квартал „Христо Смирненски” на район „Западен”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право