Пловдивската прокуратура внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 32-годишния Емил Д. за умишлен опит за убийство на 36-годишния М.И., като деянието останало недовършено по независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл.115, във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Емил Д. и пострадалият били съседи в жилищен блок в Пловдив. На 21 август 2016 г. обвиняемият употребил алкохол и се събрал с други живущи във входа, на които обяснявал за стар случай със запален автомобил на баща си.

Покрай него минала дъщерята на пострадалия, която била свидетел по делото за запаления автомобил. Обвиняемият Емил Д. казал на жената да предаде на баща си, че "където го види, там ще го убие". Тя се обадила на баща си, а обвиняемият Емил Д. взел телефона и продължил със заканите: "Ще те утрепя, не съм виновен аз за това, че са ви викали в районното, за да свидетелствате по случая със запалената кола“. Пострадалият М.И. слязъл пред блока. Обвиняемият извадил сгъваем нож и замахнал към него, но не успял да го нарани.

Малко по-късно обвиняемият Емил Д. отишъл пред жилището на пострадалия и започнал да блъска по входната врата като повтарял: "Ще ви заколя, ще те разпоря, ще те убия“. М.И. и близките му се опитали да предотвратят спора. М.И. взел дървена летва, за да се предпази.

Обвиняемият тръгнал по стълбището и когато се озовал в непосредствена близост до М.И. му нанесъл няколко удара с ножа в областта на корема, челото, дясното бедро и лявата гръдна половина. По делото е извършена съдебно-медицинска експертиза, според която прободно-прорезните наранявания са причинили разстройство на здравето на пострадалия.

Обвиняемият Емил Д. е с мярка за неотклонение "задържане под стража", а предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право