Пловдивският парламент отпусна 50 000 лв. за ремонт на стадион „Марица”

С 41 гласа „за” и 5 „против” Общинският съвет в Пловдив прие предложението за отпускане на 50 000 лв. за ремонт на стадион „Марица” в квартал „Захарна фабрика” на града под тепетата. Парите ще се вземат от 300 000 лв., заделени за довършителни работи на недостроената сграда на новото кметство на район „Северен”. В момента родният клуб на футболист №1 у нас за всички времена Христо Стоичков играе домакинските си мачове от Втора професионална лига на базата на ФК „Ботев” (Пд) в квартал „Коматево”, тъй като стадион „Марица” не отговаря на изискванията на БФС за официални срещи. Очаква се ремонтът на съблекалните и трибуните да приключи до 6 септември – Деня на Пловдив и Съединението на България, и футболистите на „Марица” да домакинстват отново на своя терен.

На последната си сесия преди лятната ваканция местният парламент под тепетата прие оставките на четирима от членовете на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019”, но отложи за след месец и половина избора на заместници на Любозар Фратев, Пенка Калинкова, Милена Чакандракова и почетния консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова.

Четиримата от гражданската квота подадоха колективна оставка на 18 юли, която официално бе приета от ОбС-Пловдив с гласовете на 38 старейшини, 8 „въздържали се” и нито един „против”. Основният им мотив бе, че липсва координация в общинската фондация, а инфраструктурните проекти, свързани с Европейската столица на културата – 2019 г., неоправдано се бавят.

Попълването на 9-членния УС ще стане на следващата сесия на 14 септември , като засега в него остават кметът Иван Тотев, заместник-кметовете Стефан Стоянов и Александър Държиков, шефката на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева и председателят на Дружеството на пловдивските писатели Антон Баев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България