Пловдивският съд остави в ареста 19-годишен шофьор, прегазил жена на "зебра" и избягал

Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането на защитата на обвиняемия Асен Гюрганчев за изменение на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека и го остави за постоянно в следствения арест.

Съдът счете, че и понастоящем са налице законовите предпоставки за продължаване на взетата спрямо обвиняемия Асен Гюрганчев най-тежка мярка за неотклонение. 19-годишният младеж е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост на 61-годишната Бонка Куманова вследствие нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на МПС.

Жената е била прегазена на пешеходна пътека на 13 април вечерта, а тийнейджърът е избягал от местопроизшествието - престъпление по чл. 343, ал.3, б. "б" пр.1 вр. с ал. 1 б. "в" вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Асен Гюрганчев е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години затвор. Направеният извод относно наличието на обосновано предположение, че е извършил престъплението, не се разколебава и към настоящия момент от доказателствената съвкупност и надграден с развитието на разследването.

Продължава да е и налична и реалната опасност от укриването му, са останалите мотиви на окръжните магистрати. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив на 8 юни от 10 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право