Пловдивският университет обяви 3 конкурса по повод 60-годишния юбилей от откриването на паметника на Альоша на Бунарджика

Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” обяви три конкурса по повод 60-годишнината от откриването на паметника на Альоша навръх Бунарджика, както в града под тепетата повече е известен Хълмът на освободителите.

21pl4012-alyoshamonumentКонкурсите са за есе, детска рисунка и фотография, а темата е: „То, что вот это Алёша, известно Болгарии всей“. Есетата могат да бъдат както на руски, така и на български, а максималният им обем е 1800 знака.

Те, както и фотографиите, трябва да се изпращат на електронен адрес [email protected], докато рисунките се предават на място в Центъра за руски език и култура в новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски” на бул. „България” 236 всеки делничен ден от 9 до 12 часа.

Срокът за предаване на материалите по трите конкурса е 3 ноември (петък). Най-добрите работи от всеки от конкурсите ще бъдат наградени на тържествения концерт, който ще се състои на 5 ноември в Дома на културата „Борис Христов“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони