Пловдивски дерматолози предлагат богат избор от поддържащи и подмладяващи процедури

Как да се грижим за кожата си през лятото?

Сезонът на жегите вече дойде и е време да се превключи на летен режим грижите за вашата кожа, съветват пловдивски дерматолози. Това включва цялостна поддръжка – овлажняващи почистващи средства, подмладяващи серуми, кремове със слънцезащитен фактор както за лицето, така и за тялото, подходящи за сезона процедури. Специалистите по естетична дерматология от пловдивска клиника предлагат богат избор от актуални за сезона поддържащи и подмладяващи процедури. Освен летния пилинг  хит това лято е и мезотерапия с хиалуронова киселина. Важно е да се знае, че мезотерапията е медицинска, а не козметична процедура, и безопасното й и ефективно приложение е в компетенциите единствено на дерматолозите, твърдят специалистите. Със съдействието на лекарите дерматолози пациентите могат да изберат между две висококачествени формули. Едната от тях е NCTF 135 НА. Тази обогатена формула на лаборатории Filorga е иновативна разработка, предназначена за пациенти на възраст между 30 и 35г. Основните индикации за приложението й са:

  • предотвратяване и коригиране на първите признаци на възрастта и фото-стареене;

    • дълбока хидратация на кожата;

    • корекция на кожни дефекти - фини линии, увисване, атрофия;

    • лечение на розацея, укрепване на стените на кръвоносните съдове и намаляване видимоста на разширените капиляри;

    • Лечение на "стрес" на кожата с прояви на синдром на хронична умора – загуба на тонус и влажност на кожата.

    Тази формула впечатлява с богатия си състав, включващ 54 различни вещества. Коктейлът дава видими резултати още след първата си апликация. За да се постигне по-добър ефект обаче се препоръчват 3 процедури с интервал 2 седмици,които се приключват 10 дни преди плануваната ви почивка.Резултатите са още по-добри,когато курсът се повтори и след приключване на ваканцията. NCTF 135 е първата комбинация за мезотерапия, получила Европейската маркировка за съответствие на разпоредбите за безопасност, приложими за медицинските изделия. Няма данни за нежелани реакции, но не се препоръчва за пациенти в случи на бременност и кърмене, остри или хронични възпалителни заболявания, нарушения в кръвосъсирването или лечение с антикоагуланти, онкологични заболявания.

Втората формула е Redensity I - продукт, който е доказал качествата си в дългогодишната практика на дерматолози по цял свят. Формулата предлага естетични решения за различни възрастови групи, с различни индикации и приложения:

  • 30 – 35 години – превенция на ранните признаци на остаряването, изглаждане на фини бръчки, премахване на ефектите на фотостареенето;

    • 40 – 45 години – глобална програма за подмладяване на кожата, възстановяване на структурата й, попълване на бръчките и лифтинг-ефект.

    Патентованата формула на козметичния гигант Teoxane включва некръстосано свързана хиалуронова киселина, аминокиселини, антиоксиданти и витамин Б6. Тази комбинация прави кожата по-плътна, стегната и сияйна. Redensity I стимулира клетъчната регенерация, като по този начин се подпомага естественото ресруктуриране на кожата. Необходими са  3 процедури в три последователни месеца: първата е добре да се извърши две седмици преди плануваната ваканция, а последващите две - след нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България