Пловдивски наркодилъри, спипани с дрога за 16 000 лв., влизат в затвора

Снимка: Архив

Двама пловдивски наркодилъри, спипани с дрога за близо 16 000 лв., влизат в затвора, след като сключиха споразумение с Окръжна прокуратура и по този начин успяха да си намалят срока на бъдещия престой зад решетките. Пловдивският окръжен съд одобри споразумението между прокуратурата и защитата на наркодилърите, според което Стоян Касабов-Стоката ще лежи в затвора 4 години и 10 месеца при първоначален строг режим, а съучастникът му Симеон Каракашев-Монката ще му прави компания 1 година и 5 месеца при общ режим.

Подсъдимите се познавали от няколко години и се занимавали с разпространение на наркотични вещества сред ограничен кръг от дилъри, които продавали дрогата на крайните потребители. През пролетта на 2016 г. в Криминална полиция получили оперативна информация, че лице с прякор Монката се занимава с разпространение на амфетамини, таблетки екстази и марихуана в големи количества.

Установили, че Каракашев зареждал с наркотични вещества лицето Стоян Касабов-Стоката. На 17 май 2016 г. в полицията била получена нова информация за сделка, а при претърсване и изземване в офис, стопанисван от Каракашев, в лекия му автомобил "Хонда" и в жилището му в Пловдив били намерени и иззети наркотици на обща стойност 7615,28 лв.

Същия ден в жилище, обитавано от Стоян Касабов-Стоката било открита и иззета дрога за 8186,97 лв., 2 електронни везни, 2 тефтера и тетрадка, в които си записвал получено и продадено количество наркотик и дължимите за него суми. Присъдата на Стоян Касабов е 3 пъти по-голяма, защото той вече е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от 1 година и още 2 пъти за умишлени престъпления от общ характер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право