Пловдивски поет грабна наградата "Христо Фотев"

Александър Секулов е носителят на голямата награда от Националния конкурс за поезия "Христо Фотев". Той бе отличен за книгата си "Море на живите". Той спечели в тежка конкуренция със 70 поети, които изпратиха свои творби, за да грабнат приза "Христо Фотев". Шестото издание на конкурса започна с вълнуващ спектакъл, по стихове на незабравимия бургаски поет- "И аз вървя срещу легендата за себе си"

Поетът Секулов, който спечели тази година, е пловдивчанин, на 54 години. Той получи специалната пластика "Перо", дело на скулптора Валери Желязков, и грамота от Община Бургас. На церемонията присъства зам.-кметът Йорданка Ананиева, поети, критици и почитатели на словото.

Александър Секулов бе един от петимата номинирани за приза. Те бяха определени от жури, в състава на което участваха поетът Ваньо Вълчев от Бургаската писателска общност, Иван Гранитски от Съюза на българските писатели, Митко Новков от Сдружението на български писатели, Росен Друмев от Бургаската писателска общност и носител на наградата "Христо Фотев", Веселин Пренеров - председател на Комисия по култура към Общински съвет - Бургас.

В тазгодишното издание на конкурса бяха връчени и две съпътстващи награди на автори, получили най-много гласове след победителя. Носители на отличията са поетите Милка Стоянова и Александър Христов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони