Пловдивски райкмет оцени с отличен държавния изпит на абитуриентите в гимназията по туризъм

Зрелостниците от специалността "Кетъринг" на гимназията по туризъм в Пловдив впечатлиха кмета на район "Източен" Николай Чунчуков със своето великолепно представяне на държавния изпит. Всеки ученик беше предварително изтеглил билет за тематично кулинарно представяне и в рамките на 2 дни трябваше да разработи проект за изготвяне на меню, калкулация, изработка и презентиране на ястията. Самата кулминация на изпита впечатли присъстващите със съвършено презентиране, украса и визуализация на хранителния проект.

От теми като кетъринг на детски рожден ден, кафе-пауза на семинарно събитие и бизнес обяд бяха показани резултати на световно ниво. Директорът на гимназията Мариана Маджирова изрази гордостта си от своите ученици и техните преподаватели и подчерта, че възпитаници на престижното учебно заведение от града под тепетата стажуват в Германия, където усъвършенстват своите умения.

"Не мога да дам по-ниска оценка от отличен 6", декларира районният кмет на "Източен" Николай Чунчуков и поръча на зрелостниците да подготвят оферти, защото с тези умения ще бъдат затрупани от поръчки. Абитуриентите споделиха своите бъдещи планове, сред които доминираше решението им да продължат да работят за престижа на професията.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони