Пловдивски рокери стават Дядо Коледа, правят колоритно шествие на 25 декември

Десетки рокери, облечени като Дядо Коледа, ще кръстосват Пловдив навръх Рождество Христово. Инициативата е на тарторите от местния мотоклуб „Вагабондс”, като колоритното шествие ще тръгне в 12 часа от булевард „България”, а после колоната от маскирани като Добрия старец мъже и като Снежанки дами, ще мине през тунела под Трихълмието, Сточна гара, Централна гара и ще стигне до домовете за стари хора и за деца, лишени от родителски грижи на „Коматевско шосе”.

22pl4002-2

Рокерите дядоколедовци са приготвили за хората от третата възраст комплекти шах, табла и карти за игра за беловласите мъже, а за жените ще има прежди и куки за платене, докато малчуганите ще получат чували с лакомства и играчки. От „Вагабондс” дори са направили предварително проучване кое дете от социалния дом „Майка Тереза” край Коматевския транспортен възел какъв подарък си е поръчал в писмото си до Дядо Коледа.

Акцията „Мото Коледа” цели да донесе повече празнично настроение на жителите и гостите на Пловдив навръх Рождество Христово. От мотобратството в града под тепетата канят всички рокери от региона да се присъединят към шествието, чийто маршрут вече е съгласуван с „Пътна полиция”, след като са получили официално разрешение за провеждането от местната власт и Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони