Пловдивски търговци пред фалит заради затворена от 7 месеца улица

Собствениците на магазини по една от централните търговски улици в Пловдив - "Иван Вазов", са масово пред фалит и обмислят да пуснат кепенците. След големия пожар на 20 август 2016 г., при който изгоряха 5 склада в Тютюневия град, улица "Иван Вазов" е затворена за движение на автомобили седми месец и наполовина преградена с метални платна в отсечката между ул. "Авксентий Велешки" и "Одрид".

Пловдивски търговци пред фалит заради затворена от 7 месеца улица

По тази причина оборотите на магазините - предимно за обувки и конфекция, са спаднали драстично. Търговците трудно покриват дори месечния наем, а освен него трябва да плащат заплати и социални осигуровки на продавачките. От градската управа са категорични, че загражденията няма по улица "Иван Вазов", свързваща Централна жп гара с площад "Централен", няма да бъдат премахнат преди опасните сгради не се укрепят и обезопасят.

Пловдивски търговци пред фалит заради затворена от 7 месеца улица

Спуснатите от Министерството на културата срокове, в които собствениците на опожарените тютюневи складове трябваше да изготвят конструктивни експертизи и проекти за временно укрепване на сградите, отдавна изтекоха, но видимите резултати ги няма никакви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони