Пловдивско висше училище изкушава кандидат-студенти с джип, 7-дневни почивки и смартфони

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Пловдив хвърли бомбата това лято в навечерието на кандидат-студентската кампания като обяви томбола с 25 награди, най-голямата от които бе чисто нов джип, а останалите бяха 7-дневни почивки, смартфони, айфони, лаптопи и таблети. Луксозното возило дори бе позиционирано на площад „Централен” в града под тепетата и облепено с рекламни стикери с текст „Учи и спечели джип. Само студентите на ВУАРР могат да ме спечелят”.

Според ректора на ВУАРР проф. д-р инж. Димитър Димитров томболата била само една от инициативите на частния вуз във връзка с 25-годишния юбилей от създаването му. Според ръководството на ВУАРР нямало нищо нередно, защото никога не са получавали държавна субсидия, а идеята за томболата  с големи награди, която ще бъде изтеглена на 8 декември, била по идея на бивши възпитаници на вуза със собствен бизнес и обявяването на наградите просто съвпаднало с кандидат-студентската кампания. Първоначалната идея е била томболата да е само за новопостъпилите това лято студенти, но впоследствие се е решило и тези, които вече учат във висшето училище, да участват. Условието към тях ще е да доведат свой близък или приятел да следва в университета. „Като председател на етичната комисия в Съвета на ректорите най-малко бих бил радетел за някаква нелоялна конкуренция. А нашата томбола с награди в никакъв случай не бива да се приема като такава, а още по-малко пък за „примамка”. Тази дума е обидна за мислещите същества”, коментира ректорът на ВУАРР-Пловдив.

На 24 август (четвъртък) изтича крайният срок за подаване на документи за втория кръг на кандидат-студентската кампания за прием във ВУАРР-Пловдив за образователна квалификационна степен „Бакалавър”, за която конкурсният изпит е насрочен за 25 август. Предвиден е и трети кръг, за който документи се подават до 28 септември, а самият изпит е на 29 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони