Пловдивско село се сдоби с нова детска ясла

С тържествен водосвет отец Красимир от местния храм "Света София" откри тържеството по повод откриването на новата сграда към детска ясла "Радост" в пловдивското село Стряма. Това е третата ясла, която се изгражда в Община Раковски, след тези в град Раковски и в село Белозем, където бе открита през месец юли.

Стойността на проекта е 205 000 лв. , който е изцяло финансиран от общинския бюджет и напълно завършен в рамките на 100 дни. В новата яслена група има спалня за деца, стая за игра, кът за хранене, блок за измиване на посуда, санитарен възел и умивалня, гардеробно помещение, лекарски и методичен и административен кабинети.

Условията са повече от прекрасни, децата имат дневна, стая за отдих, нови тоалетни, отопление, коментираха родителите, дошли на тържеството. Към съществуващото дворно място е обособен самостоятелен ограден и озеленен двор с площадка, стационарни уреди за игра, пясъчник, катерушки и люлки. В дневната яслена група ще се приемат деца от 10 месеца до 3-годишна възраст за дневен престой. За децата ще се грижат детегледачки, медицинска сестра и педагог. Настоящият проект е осъществен поради увеличаване на раждаемостта и нарастващата нужда от нови места в детската ясла.

Лентата на новата сграда прерязаха кметовете Васил Черпелийски (на Стряма) и Павел Гуджеров (на Община Раковски), а малчуганите от детска градина "Радост " в Стряма поздравиха присъстващите с кратка музикална програма.

„Преди 100 дни на първа копка вградихме в темелите мечти за достоен живот на децата на Стряма. Нека всички деца, които ще пристъпят прага на новата детскя ясла, да я напълнят с щастливи мигове и емоции", пожела общинският кмет Павел Гуджеров, който припомни трудностите, съпътствали проекта още в зародиш.

"Щастлив съм , че новата придобивка за стрямалии е факт, въпреки съмненията относно съвместната ни работа с кмета Черпелийски, въпреки сериозното неодобрение и несъгласие при гласуването на бюджета за строежа на новата сграда , като от гласувалите против бяха и общински съветници от село Стряма", каза още Павел Гуджеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони