Пловдивчанин загина, след като се заби с кола в автобусна спирка

Досъдебно производство във връзка с мистериозната смърт на 57-годишен шофьор, който загина на място, след като се заби с лекия си автомобил „Фолксваген” в автобусна спирка край Международния панаир в Пловдив, е образувано в Трето РУ на МВР в града под тепетата.

Инцидентът с фатален край стана малко преди 19 часа в неделя вечер. Според очевидци водачът на „Фолксваген”-а е излязал от улица „Колю Фичето”, преминал е през средната разделителна мантинела и лентата за насрещно движение на булевард „България” и се е врязал с висока скорост в автобусната спирка край колелото на панаира и един от входовете зад палата 10.

57-годишният мъж, който е пътувал сам в колата, е издъхнал на място и в момента криминалистите изясняват причините и обстоятелствата около непредизвиканото от друго МПС автопроизшествие. Мястото на катастрофата е запазено и посетено от разследващите полицейски служители от Трето РУ на МВР-Пловдив, които са извършили няколко огледа.

По чудо в момента на катастрофата от източната страна на автобусната спирка не е имало чакащи пътници и това е предотвратило по-голяма трагедия. Най-вероятно от високите и близо 40-градусови температури на шофьора му е прилошало и той е изгубил контрол над автомобила или пък внезапна се е отключило заболяване, от което е страдал загиналият, предполагат разследващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България