Пловдив домакин на първия бал на Съюза на арменците в Европа

бал на Съюза на арменците в Европа

Съюзът на арменците в Европа избра Пловдив за първия си благотворителен бал в България, който ще се проведе на 23 октомври от 20 часа. Изборът на града под тепетата не е никак случаен, тъй като председател на Съюза на арменците в Европа е...пловдивчанинът Артур Хованисян.

По време на бляскавото събитие в зала "Бендида" на "Гранд хотел Пловдив"  ще бъдат наградени хората с принос за развитие и запазване на културата, езика и националната идентичност на арменците по света, съобщи Рубен Вартанян, главен организатор на бала.

Той ще бъде уважен от куп знаменитости начело с двукратния олимпийски и петкратен световен шампион по класическа борба Армен Назарян, посланикът на Армения у нас Армен Саргсян, почетният консул на арменците в Пловдив Ехиязар Узунян, архимандритът на Арменската апостолическа църква в България Исаак Похосян и шефовете на арменски организации от цяла Европа. Сред поканените на партито са Карен Алекснанян, създател на Двора на кирилицата в Плиска,  продуцентите Маги и Джуди Халваджиян, както и Хайгашот Агасян, който ще изнесе рецитал от свои авторски песни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони