Пловдив е с най-активните училища в страната за поредна година

За трета поредна година училищата в Пловдив се включват изключително активно в събитията от кампанията "NowWeMOVE", координирана от сдружение "БГ Бъди активен". Инициативата е подкрепена от Община Пловдив, която осигурява награди за отличите се училища през тези години - една добра практика, промотирана дори на национално ниво.

Пловдив училище

В Деня на спорта се включиха над 5000 ученици и 870 учители/родители от 26 учебни заведения, с което Пловдив взема първенството по участие в страната. Тазгодишното награждаване на най-активните училища в града под тепетата ще е на 14 декември (сряда) от 11.30 часа в Община Пловдив, а призовете ще бъдат връчени от Георги Титюков, зам.-кмет по спорта, младежките дейности и социалната политика.

Тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, включване на традиционни и иновативни физически активности, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите. С това постижение България се нарежда на второ място в цяла Европа, като единствено инициаторите на инициативата от Унгария с 10-годишна традиция в събитието има по-голям брой участващи училища и ученици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони