Пловдив предаде знамето на FIE на Верона

Председателят на Българската федерация по фехтовка (БФФ) Величка Христева предаде знамето на FIE (Международната федерация по фехтовка) на представителите на Италия и Верона, където през 2018 година ще се проведе следващото световно първенство за младежи, девойки и кадети.

Това стана в палата 13 на Международния панаир в Пловдив по време на церемонията по закриването на шампионата на планетата, в който участие взеха 1560 фехтовачи от 105 държави. За съжаление домакините взеха само един медал и то почетен, който бе връчен от FIE на заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков за перфектната организация на световното първенство.

"Изненадата на това световно първенство е, че има медалисти от страни, които никога досега не са били на подиума", съобщи шефката на родната федерация Величка Христева, която се похвали, че е получила висока оценка за добрата организация и провеждане на състезанието.

Според нея то е резултат и от активно участие на 150 доброволци от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД). "През последните 10 дни бяхме свидетели на 19 вълнуващи събития, където фехтовачи от цял свят премериха сили. Те създадоха и приятелства, породени от страстта към фехтовката", заяви генералният секретар на FIE Емануил Кадзиянакис.

"До края на годината в Пловдив ни очакват още куп първенства, които сигурен съм ще преминат при същия огромен интерес. През юли в града ни ще има европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и световно първенство по академично гребане за юноши, девойки и младежи до 23 години. През октомври пък е световното първенство по борба за ветерани, а най-скоро - на 30 април, предстои провеждането на маратон "Пловдив", съобщи заместник-кметът Георги Титюков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт