Пловдив представи културно-историческото си наследство на изложението "Ваканция" в Брюксел

Община Пловдив взе участие за първи път в Международното туристическо изложение "Salon de vacances" ("Ваканция"), което се проведе от 2 до 5 февруари Брюксел. На туристическа борса в ЕКСПО центъра в столицата на Кралство Белгия участваха над 800 изложители от цял свят, които представиха своите продукти, услуги, съвременните тенденции и нови трендове в туризма и пътуванията пред водещи местни и чуждестранни туроператори и медии.

Пловдив, който участва в информационния щанд под патронажа на Министерството на туризма, се радваше на силен интерес като бъдеща Европейска столица на културата. Посетителите на щанда се запознаха с богатото културно-историческо наследство на древния град, притежаващ над 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от 7 археологически периода, както и с възможностите за практикуване на различни видове туризъм в регион Пловдив. Важен акцент в презентациите бе предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.

Местните и чуждестранни туроператори получиха подробна информация и за ежегодната Международна среща по туризъм, която се провежда в града под тепетата. Тази успешна и доказала се бизнес платформа за контакти и ползотворно сътрудничество, стартира за първи път през есента на 2012 г. С всяко следващо издание увеличава своя престиж на високо професионално и полезно събитие, което дава все по-добри резултати. През 2017 г. Международната среща по туризъм ще се проведе от 4 до 7 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони