Пловдив приема Лигата на нациите

Пловдив, Варна и Русе ще посрещнат догодина Волейболната лига на нациите.

Двубоите започват в крайдунавския град от 21 до 23 май, където при жените среща ще си дадат отборите на Япония, Белгия, САЩ и България, отреди жребият. С това Русе ще бъде за втори път домакин на форум от Лигата след дебюта си през 2017-а.

Следват двубоите при мъжете. В пловдивската зала „Колодрума“ (14-16 юни) съперници на „лъвовете“ ще са Япония, Австралия и Италия, а следващия уикенд във Варна (28-30 юни) ще спорят САЩ и Иран и Сърбия.

„За първи път Пловдив приема подобно събитие, но сме сигурни, че турнирът ще мине на много високо ниво – заяви Любо Ганев, вицепрезидент на родната федерация. - Получихме домакинството благодарение на няколко фактора - отлична зала, огромно желание от страна на общината да посрещне подобно състезание, както и заради впечатляващия брой местни представители в Националния волейболен фенклуб на България, които ни помагат по всякакъв начин.“

Същевременно националите ни играят срещу Полша във Варна днес от 20,30 ч в последен мач от груповата фаза на световното. Очаква се „Дружина полска“ да бъде подкрепяна от 3200 свои почитатели, пристигнали за първенството.

„Полша е много силен съперник, няма какво да се заблуждаваме – каза селекционерът Пламен Константинов. - Сериозен отбор, но и ние имаме своите шансове.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт