Пловдив проходим след 30-часов обилен снеговалеж и 41 см покривка

Пловдив е напълно проходим след 30-часовия обилен и непрекъснат снеговалеж при минусови температури и покривка от 41 см по данни на НИМХ (Националния институт по метрология и хидрология) и всички основни пътни артерии в града под тепетата са почистени до асфалт.

Лично кметът на Пловдив Иван Тотев и директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов ръководеха снегопочистването през цялата нощ на вторник срещу сряда и дейността на 26-те разпръсквача на сол и 55-те снегорина. След като снеговалежът спря между 2 и 3 часа след полунощ се включиха и 7 роторни снегорина и 7 мултифункционални машини за разчистването на пешеходните зони, тротоарите, площадите и велоалеите.

"След 5 часа, когато основните булеварди вече бяха на черен асфалт, влязохме в част от вътрешнокварталните улици в районите "Централен", "Южен" и "Северен", а по-късно започна разчистването им и в квартал "Прослав" и районите "Западен", "Източен" и "Тракия". Всички работнички ръчен труд разчистваха около автобусни спирки, по тротоарите и пешеходните подлези. За пореден път 8 наши екипа от 80 души разчистиха и дворовете на детските ясли, градини и училищата", съобщи директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов, който гарантира, че в четвъртък за първия учебен ден за 2017 г. ще има нормален достъп до всички училища в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони