Пловдив с представител в топ 100 на новите личности, променящи Централна и Източна Европа

Пловдив има свой представител в класацията топ 100 на новите личности с принос за промяната на Централна и Източна Ивропа, публикувана в днешния брой на престижното издание за финанси и бизнес "Financial Times" ("Файненшъл Таймс").

Това е заместник-кметът на Пловдив и заместник-председател на Управителния съвет на фондация "Пловдив 2019" Стефан Стоянов. Синът на бившия евродепутат Емил Стоянов и племенник на президента на България Петър Стоянов е един от четиримата българи в третия годишен списък на личностите и организациите, променящи Централна и Източна Европа. Те са от средите на политиката или бизнеса и се отличават с иновативни подходи в областта си, развитие на предприемачество и необичайни подходи към съществуващите проблеми.

Целта на класацията е да се повиши профила на водещи световни лидери в развиващите се европейски страни и да се изградят връзки с тези в авангарда. Претендентите бяха избрани от Res Publica - списание, базирано във Варшава, Google, Visegrad Fund - Вишеградския фонд за насърчаване на интеграцията в рамките на Централна Европа, и Financial Times.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България