Площадки по пътна безопасност в училищата

знак, пътна бецопасност в училищата

Община Бургас изгражда площадки по пътна безопасност в училищата. Те са с пешеходни пътеки, светофари и пътни знаци. Така, играейки на интерактивните площадки, децата ще се научат как да пресичат правилно и как да се пазят от автомобилите.

С такова модерно съоръжение вече разполага детска градина "Брезичка" в комплекс "Славейков". Подобни се изграждат в ОУ "Елин Пелин", ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Братя Миладинови", съобщават от кметството в морския град.

Обучението под формата на игра, няма да зависи от това дали навън е топло или студено. При нужда пътните знаци, светофарите и другите материали ще бъдат разполагани в спортните салони, където ще се провеждат уроците.

Площадките за безопасност на движението съдържат различни типове кръстовища, знаци и пешеходни зони, които в максимална степен пресъздават градската среда. Преподавателите, които водят обучението, притежават специална педагогическа квалификация. В програмата са включени разнообразни теми, сред които пресичане на пешеходна пътека, значението на някои знаци и какво трябва да е поведението на пешеходците и водачите на превозни средства.

Междувременно вчера по пътя Созопол- Бургас, в защитената местност "Пода", бе поставен нов, пръв по рода си за страната пътен знак. Той указва "Внимание!", а под него има табела с пресичащи лебеди.

С новия знак ще се защитят лебедите и други водолюбиви защитени птици, които наистина често пресичат шосето в този район и са под угрозата на развиващи висока скорост автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България