Площад в Старинен Пловдив ще носи името на ДиКиро от 1 ноември

Считано от 1 ноември площадът пред храма "Свети Никола" в архитектурно-историческия резерват "Старинен Пловдив" официално ще носи името на големия български художник Димитър Киров-ДиКиро.

Старинен Пловдив

Навръх Деня на народните будители ще бъде открита табелата, с което се преименува въпросното площадно пространство в Стария град, а на церемонията ще присъстват съпругата на маестрото и известна балерина от близкото минало Русалия Кирова, кметът на район "Централен" Георги Стаменов, художници и видни общественици.

Община Пловдив дари в понеделник стотици книги на библиотеките в 24-те читалища в града под тепетата по повод Деня на народните будители. Той е обявен за Ден на отворените врати в читалищата, които ще отбележат своя празник с 32 културни прояви. По случай 160-годишния юбилей на уникалната за Европа културна институция, каквато са българските читалища и която съществува само у нас, пред Градската художествена галерия в Пловдив бе открита фотоизложба под надслов "24 читалища, 24 локации – територии на творчество и културни ценности".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони