Победата отново се изплъзна на Фуркад

Красимир Анев

Победата отново се изплъзна на 4-кратния олимпийски шампион Мартен Фуркад. Французинът далеч бе от най-добрата си форма в последните две състезания, а в спринта на 10 км в Хохфилцен (Австрия) напомни за себе си. Биатлонистът бе перфектен на рубежа, но в ски бягането не успя да изпревари Йоханес Бьо и завърши втори, с пасив от 8,6 сек.

Норвежецът ликува с трета победа за сезона, въпреки че завъртя една наказателна обиколка.

Най-предно класиране от българите записа Красимир Анев – 22-ри. Димитър Герджиков е 37-и, а Владимир Илиев е Владимир Илиев е 47-ми.

Същевременно Световната антидопингова агенция (ВАДА) обяви, че разследването с националния отбор на Русия е свързано с дело за корупция в Международната федерация по биатлон, започнато през април.

На 12 декември вечерта полицията посети лагера на сборная в Хохфилцен (Австрия) преди стартовете за Световната купа. Според Александър Логинов, един от водещите руски състезатели, органите на реда ги подозират в машинации с преливане на кръв. Олимпийският шампион от Сочи 2014 Антон Шипулин също бе сред проверените, въпреки че се подготвя отделно от тима в Обертилах. Самият Шипулин нарече обвиненията „лъжа“, случая „лов на вещици“ в световния биатлон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт