Повдигнаха обвинение на двама свищовлии за отвличане

Двама мъже от Свищов са обвинени за отвличане. На 25 януари в полицейското управление в крайдунавския град 67-годишна жена от свищовското село Драгомирово заявила, че в периода от 18 – 25 януари тази година е била държана против волята си в жилище в Свищов от двама мъже.

В хода на проведените действия по разследването е установено, че автори на злодеянието са 34-годишния А. К. и 24-годишния Д. И. и двамата от Свищов. Действайки в съучастие те я похитили като противозаконно са я лишили от свобода.

След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. Взета им е мярка за неотклонение "подписка". Спрямо Д. И. е взета и мярка „забрана за напускане на пределите на Република България”.

"Работи се по случая и се събират доказателства. На този етап не могат да се огласят подробности по казуса. Тепърва ще се изяснява дали върху жената е упражнено насилие и какви са причините за извършеното престъпление против личността", коментира пред "Труд" ръководителят на Районната прокуратура в Свищов Блага Георгиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони