Повдигнаха обвинение на извършител на убийство в лозе край Бяла

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Русе задържа за 72 часа и привлече в качеството на обвиняем 70-годишен мъж във връзка с извършено убийство в лозов масив в землището на град Бяла. Воденото производство е по чл. 115 от НК.

До момента е установено, че на 31 август около 15 часа Петко И. е прострелял 58-годишен мъж с незаконно притежавана самоделна пушка. В ранният следобед обвиняемият отишъл на лозето си, където заварил двама мъже да берат гроздето и да го товарят в лек автомобил. Единият от мъжете тръгнал срещу него. Тогава Петко И. извадил от колата си пушка и почти от упор прострелял крадеца. Веднага след това го откарал в спешна помощ и се предал в полицията.

Под ръководството на прокуратура се извършват действията по разследването, извършват се огледи, иззети са автомобила и оръжието, разпитват се свидетели, назначени са експертизи.

С постановление на наблюдаващ прокурор извършителят е задържан за 72 часа, в чийто срок Окръжна прокуратура – Русе ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България